Condicionar la zona de la Font del Túnel

28/02/2017.- Email amb A.A. de Sant Just Desvern.


Bon dia,
Fa uns dies vàrem passar per la canonada de desguàs de l’aigua del túnel que hi ha a prop de Can Gelabert i que nosaltres hem publicat amb el nom provisional de Font del Túnel:


Per la quantitat d’aigua que hi surt i la seva continuïtat, aquesta aigua es podria aprofitar per enjardinar la zona o donar-li un ús més lúdic.
Estem a la vostra disposició per col·laborar en tot allò que puguem fer.
Us adjuntem unes fotos, així com el mapa de la zona.
Gràcies per la vostra atenció.
Fins aviat,








 1/03/2017.- Resposta:

Tal i com posa el cartell, l’aigua prové de les filtracions del túnel de l’ATLL.
Quan es van fer les obres l’ATLL va presentar un projecte de restauració de la riera de la part afectada. L’aigua de filtració estava previst abocar-la a la claveguera i des de l’Ajuntament es va demanar que hagués la possibilitat de fer-ho a la riera. Uns metres més amunt del punt de sortida hi ha un pou a on es pot derivar, en cas de necessitat per contaminació per exemple, que l’aigua vagi a la claveguera. Adjunto una foto de la instal·lació de la comporta que permet tancar la sortida d’aigua i derivar-la.
És aigua natural però circula per canal a banda i banda del túnel i pot veure’s afectada per qualsevol obra a l’interior. Per tant no es considera convenient donar-li un tractament de font “normal”.
El que perseguíem des de l’Ajuntament era que aquesta aigua s’aprofités a la riera, creant una zona humida i d’atracció de fauna. El cabal és molt constant, però s’infiltra al subsòl i no va gaire més enllà del pontet a can Gelabert.
El projecte de restauració de l’ATLL era més ambiciós, però problemes econòmics ho van deixar inacabat. Tanmateix hem de tenir present que l’actuació que es faci en aquest lloc, a la llera de la riera, està subjecte a avingudes i al permís de l’ACA.
Ara també hi ha en estudi un projecte per naturalitzar la riera des de Sant Feliu, travessant el polígon fins arribar al Poliesportiu. S’haurà de recollir aquest tema.
Si teniu alguna idea concreta ho podeu dir. I de totes maneres en podem parlar quan vulgueu.
Moltes gràcies pel vostre interès.

Fotos de tal com va quedar l'entorn quan es va acabar l'obra: