Condicionament de la font Nova de Canyelles

 79. El dia 4 de juny de 2022. Condicionament de la

 F160-Font Nova de Canyelles  https://fontscollserola.com/?p=846

Activitat feta dins el programa “Col·laborem amb el Parc” que coordina el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Tasques encomanades:

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ens va dir que hi havia hagut una incidència a la font Nova de Canyelles. Ha caigut una part del sostre de la mina i caldria refer la canal perquè l’aigua pugui sortir.

Estat inicial després de treure les primeres palades: 

Estat final:

 


 
En acció fins que la font va rajar: Els artistes acompanyats dels veïns del barri que van seguir l’activitat:


Suggeriments:

1. S’hauria de netejar la canal que condueix l’aigua perquè està plena de sal precipitada i dura que fa que l’aigua surti de la canal i es perdi.

 


 La sal està molt dura i molt enganxada a la canal i en picar per treure-la segurament es trenca la canal. Seria millor canviar-la.

2. S’haurien de protegir amb obra els primers metres de la mina perquè ara el sostre és de terra, pot ensorrar-se i és perillós.

.............................................

Del Parc ens han dit:

 Molt bona feina, moltíssimes gràcies!!!

................................................. 

9.06.2022. Mail al Parc:

Bona tarda,

Isabel, una veïna de Canyelles ha passat per la font de Nova de Canyelles que vam condicionar el dissabte passat i diu que no raja.

Quan vam fer els treballs de treure la terra de la part del sostre que havia caigut, van netejar la canal tal com es veu a les fotos del nostre informe.

Llavors la vam fer rajar de manera artificial.

Vam verificar que uns metres més amunt l’aigua corria, però a causa de la quantitat de sal que havia precipitat a la canal de ferro i ocupava tota la canal, l’aigua que venia de l’interior de la mina sortia de la canal i es perdia de manera que no arribava al final.

Caldria doncs netejar la canal i aquesta és una tasca que nosaltres no podem fer perquè la sal està molt dura i s’ha de picar fort amb les eines adequades i són molts metros de canal, uns 30 metres. Pot ser que la canal es trenqui.

Anirà bé que ho feu fer vosaltres per un equip de persones preparades.

Atentament,

..............................................