109. Caminada d'dentificació de plantes per al jardí d'una escola

 109. El dia 19 de setembre de 2024. Caminada d'identificació de plantes.

 Collserola, juliol, setembre de 2024

 

A principis de juliol Michael Salka en va dir:

 

Mi nombre es Michael Salka. Trabajo en los Valldaura Labs de IAAC.

Recientemente ganamos una subvención del EIT para realizar mejoras en los jardines del colegio Col·legi Montserrat en el borde del parque de Collserola en Valvidrera.

Para comprender mejor qué tipo de especies tiene sentido introducir en este jardín y para involucrar tanto a las personas mayores como a los niños de la escuela, primero queremos organizar un taller de caminatas en busca de plantas en el parque. Pensamos en Fes Fonts Fent Fonting como socios perfectos.

El laboratorio de investigación de movilidad urbana CARNET también colabora en este proyecto y gestionará el taller de búsqueda de plantas para los jardines. Tienen una gran experiencia con eventos de caminata similares …

 

 

Aquest projecte ens va semblar molt interessant i que la nostra aportació quan a participar a l’organització de les caminades i a la localització de les plantes ho podíem fer bé.

 

El calendari de moment ha anat així:

 

El dia 25 de juliol Anna Àvila, biòloga, experta en plantes i sòcia de Fonting i Marcel Oliveres, soci de Fonting i coneixedor dels itineraris de Collserola van fer la recerca d’un itinerari amb plantes adients al projecte.

 

El dia 18 de setembre Anna i Marcel van fer l’itinerari amb Paloma Nieri i Marina Ojeda del laboratori CARNET i els va semblar molt bé.

 

El dia 19 de setembre vam fer el recorregut esmentat amb persones grans on Anna ens va explicar amb detall les característiques de les plantes i les seves aplicacions.

 

Paloma ens va dir:

Moltes gràcies a tots!

Ha estado genial. Encantada de conoceros!

Ya les avisaremos para los talleres de diseño del huerto.

 

El projecte continuarà fins al pròxim mes de desembre.


Exemples d’algunes plantes:









Imatges de moments de la caminada:









Els i les participants: