Condicionament de la font Nova de Canyelles

 79. El dia 4 de juny de 2022. Condicionament de la

 F160-Font Nova de Canyelles  https://fontscollserola.com/?p=846

Activitat feta dins el programa “Col·laborem amb el Parc” que coordina el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Tasques encomanades:

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ens va dir que hi havia hagut una incidència a la font Nova de Canyelles. Ha caigut una part del sostre de la mina i caldria refer la canal perquè l’aigua pugui sortir.

Estat inicial després de treure les primeres palades:



 

Estat final:

 


 




En acció fins que la font va rajar:



 Els artistes acompanyats dels veïns del barri que van seguir l’activitat:


Suggeriments:

1. S’hauria de netejar la canal que condueix l’aigua perquè està plena de sal precipitada i dura que fa que l’aigua surti de la canal i es perdi.

 


 La sal està molt dura i molt enganxada a la canal i en picar per treure-la segurament es trenca la canal. Seria millor canviar-la.

2. S’haurien de protegir amb obra els primers metres de la mina perquè ara el sostre és de terra, pot ensorrar-se i és perillós.

.............................................

Del Parc ens han dit:

 Molt bona feina, moltíssimes gràcies!!!

................................................. 

9.06.2022. Mail al Parc:

Bona tarda,

Isabel, una veïna de Canyelles ha passat per la font de Nova de Canyelles que vam condicionar el dissabte passat i diu que no raja.

Quan vam fer els treballs de treure la terra de la part del sostre que havia caigut, van netejar la canal tal com es veu a les fotos del nostre informe.

Llavors la vam fer rajar de manera artificial.

Vam verificar que uns metres més amunt l’aigua corria, però a causa de la quantitat de sal que havia precipitat a la canal de ferro i ocupava tota la canal, l’aigua que venia de l’interior de la mina sortia de la canal i es perdia de manera que no arribava al final.

Caldria doncs netejar la canal i aquesta és una tasca que nosaltres no podem fer perquè la sal està molt dura i s’ha de picar fort amb les eines adequades i són molts metros de canal, uns 30 metres. Pot ser que la canal es trenqui.

Anirà bé que ho feu fer vosaltres per un equip de persones preparades.

Atentament,

..............................................

25.02.2023. Avui hi hem passat i raja: